Dožupan Goran Ivanović obišao Dom zdravlja Valpovo

29.01.2020.

U Dom zdravlja Valpovo u srijedu, 29. siječnja 2020. godine na stomatološki je pregled došao zamjenik župana osječko-baranjskog Goran Ivanović. Međutim, to je bila samo popratna aktivnost, poziranje za medije, jer dožupan je prije svega došao detaljnije se upoznati s ulaganjima Županije u ovu zdravstvenu ustanovu kojoj je Županija ujedno vlasnik.

Dočekao ga je ravnatelj Doma zdravlja Valpovo Željko Varžić, koji je dožupana upoznao s ulaganjima. "U proteklih godinu dana u valpovački Dom zdravlja uloženo je 1.280.000 kuna iz Projekta dostupnije primarne zdravstvene zaštite. Radi se o nabavci opreme i uređaja u toj vrijednosti, 44 vrste opreme, preko 100 komada te iste opreme", naglasio je Varžić, dodavši kako ovom Domu zdravlja, koji obuhvaća ambulante u Belišću, Bizovcu i Petrijevcima, gravitira 30.000 korisnika. Novom opremom pruža se bolja i kvalitetnija usluga i njezina veća dostupnost i u primarnoj i u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić pojasnila je tom prilikom da su sredstava kojima je zanovljena oprema jednim dijelom osigurana kroz Projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite, ali da su tu i drugi izvori. "Ono što nikako ne smijemo zanemariti, to su decentralizirana sredstva koja svake godine raspoređujemo prema planu svim našim ustanovama. Tako smo u protekloj godini 1,1 milijun kuna izdvojili za Dom zdravlja Valpovo”, istaknula je Stanić, dodavši kako je Županija u okviru jednog od svojih projekata osigurala dodatnih 200.000 kuna za saniranje dijela krovišta na zgradi Doma zdravlja u Valpovu i adaptaciju sanitarnih čvorova koji su sada prilagođeni osobama s invaliditetom. Ukupno je tako u Dom zdravlja Valpovo u protekloj godini uloženo oko 2,7 milijuna kuna.

Na značajno ulaganje osvrnuo se i dožupan Ivanović: "Intencija Osječko-baranjske županije je ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu. Mislim da smo podigli intenzitet na razinu koju pacijenti očekuju od nas. Ono što će u konačnici predstavljati problem je broj liječnika. Na tome će trebati posebno poraditi jer primarna zdravstvena zaštita mora biti dostupna svima i ona mora biti disperzirana do najmanjeg mjesta na području naše županije. Prema tome, uz ovo materijalno ulaganje, moramo početi ulagati i u ljude, liječnike koji će biti ti koji će sve ovo što smo nabavili staviti u funkciju i u korist pacijenata."

PODIJELI!