Dan antifašističke borbe 2020.

23.06.2020.

Držeći da je antifašizam ljudsko i civilizacijsko dostignuće današnjeg vremena, mi u SDP –u Valpovo tradicionalno obilježavamo Dan antifašističke borbe sa nastojanjem da podsjetimo da današnja Hrvatska nebi postojala u ovim granicama niti u ovom obliku da se 1941. godine nije desio ustanak našeg naroda, da se nije vodila dugotrajna i teška borba koja je rezultirala pobjedom dobra nad zlom. I bila je temelj naše države koju smo opet borbom morali braniti i u Domovinskom ratu.
Ovogodišnje obilježavanje počelo je na Gradskom groblju u Valpovu kod spomenika poginulim antifašistima polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća prvo prvo samo sa vodstvom SDP Valpovo, a potom i uz predstavnike grada Valpova predvođene gradonačelnikom g. Matkom Šutalom .
Prigodno i svečano smo obilježili današnji blagdan i u gradu Belišću pridruživši se brojnim izaslanstvima kod spomenika,palim borcima i žrtvama fašizma na novoj lokaciji kod gradskog muzeja.
U svim današnjim događajima je a aktivno sudjelovala i naša kandidatkinja na listi RESTART koalicije za izbore za Sabor RH

PODIJELI!