Croatian makers konferencija


22.05.2018.

U organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih za sve osnovne škole, udruge, knjižnice i druge ustanove koje sudjeluju u IRIM-ovim projektima održana je Croatian Makers konferencija 19. svibnja 2018. u Tehnološkom parku Zagreb (12. paviljonu Zagrebačkog Velesajma). Konferencija je bila namijenjena svim mentorima i učenicima koji sudjeluju u projektu.
ZTK Valpovo (CTK Valpovo-Belišće) već nekoliko godina aktivno sudjeluje u IRIM-ovim projektima. Ovakvu priliku za novo educiranje iskoristili smo sudjelovanjem Marijan Antolović, voditelj radionice robotike-elektronike, na konferenciji.
Na konferenciji izlagali su učenički timovi iz cijele Hrvatske. Prikazani su kreativni tehnološki radovi koje su izradili učenici i mentori u okviru IRIM projekata. Posjetitelji su mogli isprobati različita rješenja u programiranju i robotici na besplatnim radionicama te poslušati predavanja svjetskih stručnjaka iz područja edukacije i robotike.
Prikazani su različiti radovi s područja robotike kao što su različita rješenja u programiranju mBota u pojedinim situacijama u okviru rješenja zadataka natjecateljskog tipa. Poseban je naglasak bio BBCmicro:bit-u. Pokazani su primjeri upotrebe micro:bit u okviru nastave kao i samostalni radovi timova u osnovnim školama. Isticala se primjena na dva područja: primjena u OŠ u za potrebe nastave (npr. matematike i poznavana prirode) te pojedina složenija rješenja upotrebe više umreženih micro:bit-ova.
tekst: M.Antolović

PODIJELI!