Ambulanta u Belišću ima novi uređaj za ultrazvuk srca


23.01.2020.

U Ambulantu Belišće pri Domu zdravlja Valpovo, nakon desetak godina, krajem prošle godine stigao je novi uređaj za ultrazvuk srca vrijedan 247.500 kuna. Sredstva za kupnju istoga došla su iz decentraliziranih sredstava Osječko-baranjske županije. Njegovom nabavkom podignuta je razina zdravstvene zaštite i njezina dostupnost, smanjene su liste čekanja, a pacijenti za ultrazvuk srca više ne moraju potezati do Osijeka. I ne samo to, već sada neki od pacijenata iz Osijeka dolaze u Belišće.

“Ovaj uređaj samo je jedna od novosti u Domu zdravlja Valpovo”, rekao je ravnatelj Željko Varžić, te je dodao kako godišnje kroz preglede ultrazvuka srca prođe oko 1000 pacijenata. Istaknuo je kako je vrlo bitno da mještani Valpovštine imaju priliku na takve preglede ići u Belišće, umjesto u Osijek, a uz to je naznačio da je Dom zdravlja dobio još nekoliko vrijednih uređaja koji su kupljeni sredstvima Europske unije.

Doktor Damir Kirner, rodom iz Belišća, prošle se godine vratio u Klinički bolnički centar Osijek gdje je postavljen za voditelja Odjela za invazivnu i intervencijsku kardiologiju pri Zavodu za kardiologiju. Doktor Kirner, uz doktoricu Vedranu Baraban, obavlja preglede i u Ambulanti u Belišću, a za novi uređaj kaže da zadovoljava sve tehničke uvjete te da je čak i iznad standarda. “Ovaj uređaj svakako će doprinijeti skraćenju liste čekanja, a u stručnom pogledu će to, s obzirom na tehničku kvalitetu uređaja, pružiti dodatnu kvalitetu same dijagnostičke pretrage koja je diferentna, značajna, te nam pruža veliku mogućnost daljnjeg terapeutskog, odnosno dijagnostičkog planiranja i terapiranja pacijenata”, zaključuje doktor Kirner.

Na pitanje o načinima prevencije bolesti srca, doktor ističe kako kardiovaskularne bolesti, nažalost, često nije moguće spriječiti, no možemo ih odgoditi kvalitetnim načinom života, što podrazumijeva zdravu prehranu i manje stresa.

PODIJELI!