ODOBRENA DRUGA FAZA PROJEKTA
„Zaželi – radi i ostvari u Valpovu“

18.06.2020.


Nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekata Ministarstvo rada i mirovinskog sustava donijelo je Odluku o financiranju projekta „Zaželi – radi i ostvari u Valpovu 2“.
Grad Valpovo, zajedno s projektnim partnerima Centrom za socijalnu skrb Valpovo, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Udrugom umirovljenika grada Valpova i Udrugom osoba s invaliditetom – MI Valpovo, krenut će u drugu fazu projekta „Zaželi“ u kojoj će biti zaposleno 50 žena s područja grada Valpova i prigradskih naselja. Odobreni iznos prihvatljivih troškova za drugu fazu projekta iznosi 4.557.200,00 HRK uz stopu vlastitog sufinanciranja od 0%.

Voditeljica projekta Ana Brajnović istaknula je kako željno iščekuje početak provedbe druge faze projekta „Zaželi – radi i ostvari u Valpovu“ budući da je provedbom prvog projekta ostvaren veliki uspjeh tijekom kojeg je zaposleno 65 žena koje su pružale uslugu pomoći u kući za 260 krajnjih korisnika. Provedba prve faze projekta pokazala je da je ovaj projekt od izrazito velike važnosti za zajednicu u kojoj živimo jer se skrb o starijim osobama te osobama s invaliditetom vodila kontinuirano kroz 24 mjeseca.

-„Upravo nastavak projekta Zaželi jamči kontinuitet i održivost pružanja prijeko potrebne pomoći osobama starije životne dobi koji su često prepušteni sami sebi. Vjerujući u ovaj projekt nastavljamo njegovu provedbu koja započinje danom potpisivanja ugovora s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje za što i očekujemo poziv kroz narednih nekoliko dana.“ – zaključila je voditeljica projekta Ana Brajnović.    

PODIJELI!