„Jaslice i vrtić u Bizovcu za svako dijete“

16.04.2020.

Općina Bizovac izdvaja značajna financijska sredstva, obzirom na svoj ukupni godišnji proračun, glede zbrinjavanja djece predškolske dobi u područnom vrtiću.
Cijena redovna odgojno - obrazovna programa ponuđena roditeljima i djeci iznose  483,00 kn i, za većinu korisnika, predstavljaju prihvatljiv mjesečni trošak obzirom na kvalitetu skrbi i usluga koje djeca i roditelji dobivaju u područnom vrtiću.
Mogućnost institucionalnog zbrinjavanja što većeg broja djece rane i predškolske dobi na razini općine Bizovac značajna je demografska mjera kojom se nastoji pomoći mladim obiteljima u podizanju ukupne kvalitete njihovog života.
U  ovoj godini u općinskom proračunu Općine Bizovac planirana su financijska sredstva za dogradnju dječjeg vrtića „Maslačak“. Završena je izrada projektno tehničke dokumentacije, a ovih dana očekuje se dobivanje građevinske dozvole. Obzirom na sustavan porast broja zahtjeva za upis djece i ograničenog broja djece nameće se potreba proširenja kapaciteta postojećeg vrtića za izgradnju još jedne sobe dnevnog boravka uz prateće prostorije i formiranje nove mješovite vrtićke skupine namijenjene djeci od 3 godine života do polaska u školu.
Proširenjem postojećih kapaciteta želimo stvoriti uvjete koje može opisati slogan : „Jaslice i vrtić u Bizovcu za svako dijete“.
Srećko Vuković 

PODIJELI!