Članovi CTK Valpovo-Belišće sudjelovali na Osijek Mini Maker Faireu


08.05.2018.

Nakon dva uspješna Osijek Mini Maker Fairea, bili smo i na trećem. Ovo je jedinstvena kombinacija sajma, konferencije i festivala gdje se mogu pokazati ideje i kreacije, te podijeliti znanje s drugim “makerima”. Maker Faire je održan u subotu, 5. svibnja 2018. u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku. Izlagači su bili tehnološki entuzijasti, hobisti, znanstvenici, umjetnici svih vrsta i dobi – svima im je zajednička inventivnost, kreativnost i “sam svoj majstor” pristup stvaranju. Svi koji rade na projektima koji uključuju robotiku, mikrokontrolere, računala, elektroniku, RC uređaje, virtualnu stvarnost, 3D printanje, lasere, raketarstvo, avio, auto i ino modelarstvo, stare obrte, interaktivnu umjetnost, zelene tehnologije, električne automobile, interaktivne igračke, sve vrste strojeva (što neobičnije, to bolje), održivu proizvodnju hrane… Među njima je bio i Centar tehničke kulture Valpovo-Belišće na čelu sa Marijanom Antolovićem i mladim robotičarima Lucian Vranković i Roko Ivić. mala ali jaka ekipa koja je predstavila aktivnosti u radionici.

Originalni Maker Faire je održan u San Mateu, Kalifornija, i 2015. je proslavio desetu godišnjicu s više od 1100 izlagača i 145.000 posjetitelja. Detroit, Kansas City, Atlanta, Milwaukee, Orlando, Pittsburgh, San Diego, Silver Spring, Ottawa, Lisabon, Pariz, Rim, Berlin, Newcastle, Hanover, Oslo, Trondheim, Seul, Singapur, Taipei, Tokio i Shenzhen su domaćini “velikih” Maker Faire događaja.

Osijek Mini Maker Faire organizirao je Osijek Software City pod pokroviteljstvom Maker Media, izdavačem časopisa Make koji oko sebe okuplja globalni makers pokret.

PODIJELI!